Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد و کارآفرینی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به تصمیمات دولت به منظور افزایش قیمت حامل های انرژی گفت: افزایش قیمت سوخت، دست در جیب مردم کردن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از نافع،افزایش قیمت حامل های انرژی به صورت لایحه ای از سوی دولت به مجلس ارسال شده تا در برنامه ریزی بودجه ای کشور در سال ۹۷ مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاید در نخستین رویکرد این تصور به ذهن متبادر شود که افزایش قیمت حامل ها مستقیما بر موضوع حمل و نقل تأثیرگذار خواهد بود که در این صورت هم پیامدهایی مثبت و هم منفی به دنبال دارد.

 

اما این همه ماجرا نیست و قطعا افزایش قیمت حامل ها تأٍیرات دیگری در سطح داخلی و بین المللی در پی دارد که از آنها کاهش قدرت چانه زنی و رقابت تولیدات ما در زمینه صادرات است.

 

برای اینکه با ابعاد و آثار مختلف این موضوع از جهات مختلف آگاهی بیشتری کسب کنیم گفتگویی با یکی از اساتید برجسته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ترتیب دادیم که شرح آن را در ادامه می خوانید:

 

دکتر محمدرضا قنبری، در گفتگو با خبرنگار نافع با اشاره به لایحه افزایش قیمت حامل های انرژی اظهار کرد: دولت از سویی لایحه افزایش قیمت حامل های انرژی را به مجلس برده و از دیگر سو عوارض خروج از کشور را افزایش داده است که هر یک تأثیرات مختلفی بر بخش های متعدد جامعه از جمله گردشگری دارد.

 

وی افزود: یکی از عواملی که دولت برای افزایش قیمت حاملهای انرژی بر شمرده است، هزینه کرد مابه التفاوت قیمت قدیم و جدید حامل ها در بخش صنعت گردشگری است که البته با محدودیت بودجه ها و درآمدهای کشور این امر قابل توجیه است اما باید آن روی دیگر سکه و آثار منفی این افزایش قیمت نیز در نظر گرفته شود.

 

بودجه بندی در سال ۹۷ بر اساس عملکرد و برنامه

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع "بودجه ریزی بر اساس عملکرد" در بودجه سال ۹۷ عنوان کرد: بر اساس این موضوع باید بررسی شود که بخش هایی مثل صنعت گردشگری چه اقداماتی را مدنظر داشته و چه میزان برای اقدامات مذکور بودجه نیاز دارد.

 

وی با بیان اینکه گردشگری به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود و گردشگری  زمینی و داخلی این صنعت مستلزم توسعه هتل ها، رستوران ها، جاده ها و وسائط حمل و نقل مناسب است و بخش خارجی و بیرون سرزمینی صنعت گردشگری نیازمند توسعه سواحل، بنادر کشتیرانی، مناطق آزاد و دریاها و ... است.

 

قنبری تشریح کرد: با توجه به سرفصلهای مذکور باید دید دولت مبنای تأمین منابع این اقدامات را بر چه اساسی برنامه ریزی کرده است که سه منبع نفت و مالیات، افزایش عوارض خروج از کشور، و مابه التفاوت افزایش قیمت حاملهای انرژی در این خصوص محور قرار گرفته اند.

 

وی با بیان اینکه برای عده ای از افراد جامعه بنزین هزار تومان بسیار ارزان است گفت: قیمت بنزین در بسیاری از کشورهای همسایه ما بالاتر از نرخ کشور ماست اما متأسفانه ما اقتصاد خود را متکی بر درآمد نفت کرده و راه های اصولی توسعه را در کشور کمرنگ کرده ایم.

 

چگونه با گران شدن بنزین می توان به تقویت گردشگری داخلی کمک کرد؟

استاد اقتصاد و کارآفرینی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن اظهار به این امر که در سال جاری مصرف بنزین کشور ۸ درصد افزایش داشته است تبیین کرد: یکی از دلایل عمده ای که دولت ها برای افزایش قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی مدنظر قرار می دهند کاهش مصرف و قاچاق آن است.

 

وی تصریح کرد: چنانچه یکی از اهداف دولت در افزایش قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین، تقویت گردشگری باشد باید به این سوال پاسخ داده شود که چگونه با گران شدن بنزین می توان به تقویت گردشگری داخلی کمک کرد؟

 

قنبری با اشاره به اینکه اهداف مثبت و منفی افزایش قیمت حاملها باید با دقت در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه گیری شود خاطرنشان کرد: از جمله مسائل مهم در این زمینه بررسی "کشش تقاضا" در مردم است که در اقتصاد مورد توجه قرارگرفته است.

 

وی ضمن تأکید بر لزوم گسترده تر شدن شبکه حمل و نقل شهری و حمایت های یارانه ای و مالی از این بخش بیان کرد: چنانچه فرهنگ سازی لازم در عدم استفاده از خودروهای شخصی ایجاد نشده باشد و شبکه حمل و نقل شهرها به صورت کامل پاسخگوی نیاز مردم نباشد بالا بردن قیمت بنزین تأثیری در کاهش مصرف سوخت نخواهد داشت زیرا وقتی تقاضا کشش ناپذیر باشد قیمت نقش خود را از دست می دهد.

 

تولیدات ایران خودرو و سایپا فرسوده هستند

این کارشناس اقتصادی بیشترین عامل آلودگی در شهرها را استفاده بسیار بالا از خودروهای شخصی عنوان کرد و افزود: اگرچه لازم است استفاده از خودروهای شخصی در کشور کاهش یابد اما این کار با افزایش قیمت بنزین محقق نخواهد شد بلکه باید اقدامات مؤثر و جدی در فرهنگسازی انجام شود. 

 

وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما تولیدات خودرویی بیش از سایر فاکتورها بر مصرف بالای بنزین تأثر گذار است اظهار کرد: تولیدات ایران خودرو و سایپا که تکنولوژی بسیاری قدیمی دارند از عوامل مصرف بالای سوخت و آلودگی هوا در کشور ما هستند بنابراین بهتر است بجای افزایش قیمت بنزین بر بروز شدن تولیدات خودروسازان داخلی تأکید شود.

 

تعطیلی مدارس و ادارت به دلیل آلودگی کاهش بهره وری، هدررفت سرمایه های ملی

قنبری تغییر رویکرد از افزایش قیمت حامل های انرژی به فرهنگسازی در استفاده از وسائط نقلیه عمومی و بهبود تولیدات خودرویی را مؤثرتر در کاهش مصرف سوخت برشمرد و گفت: در حال حاضر آلودگی تهران در حد یک انفجار هسته ای است که موجب تعطیلی مدارس و ادارات شده است و این کاهش بهره وری و هدررفت سرمایه های ملی را در پی دارد.

 

وی تأکید کرد: در حال حاضر یکی از اثرات آلودگی های بالای شهرهای صنعتی کشور افزایش هزینه های درمان و فقیرتر شدن خانواده هاست بنابراین لازم است در این زمینه تدابیر جدی جایگزین افزایش قیمت حامل ها شود.

 

استاد اقتصاد و کارآفرینی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: با افزایش قیمت بنزین غالبا بسیاری از کالاها و خدمات چه با بنزین ارتباط مستقیم داشته باشند و چه نداشته باشند بالا می رود و این بر تولیدات داخلی کشور نیز اثرگذار است و طبعا شرایط صادرات  را هم تحت تأثیر قرار می دهد.

 

وی با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بر قیمت تمام شده محصولات کارخانجات و تولیدات کشور تأثیرگذار خواهد بود اضافه کرد: این در حالی است که کشورهای رقیب تفوات بالایی در قیمت تمام شده محصولات خود ندارند در نتیجه کالاها را با قیمت مناسبتری در سطح جهانی عرضه می کنند و به این منوال ما قدرت رقابت در عرصه بین المللی را از دست خواهیم داد.

 

افزایش قیمت حاملهای انرژی دست در جیب مردم کردن است

قنبری تشریح کرد: این افزایش قیمت بنزین بر برخی تولیدات سنّتی ما از قبیل پسته و زعفران هم تأثیرگذار است و در جایی که کشوری مانند افغانستان هم به تولید زعفران اقدام کرده ما قدرت رقابت را در صادارات کالا از دست خواهیم داد.

 

وی افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی و نهاده ها علاوه بر اینکه مردم را با این درآمدهای محدود تحت فشار قرار می دهد، با اهداف دولت که گفته است در بودجه۹۷  ریشه کردن فقر را در دستور کار دارد متناقض است.

 

این استاد اقتصاد در ادامه با بیان اینکه در واقع این افزایش قیمت ها به این معناست که دولت دست در جیب مردم کرده است متذکر شد: این رویکرد باعث کاهش قدرت خرید مردم و پایین آمدن سطح رفاه عمومی جامعه است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۰۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف خودرو سوخت‌بر در خراسان جنوبی ۲ کشته داشت

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس با وانت حامل سوخت قاچاق در محور نهبندان - زاهدان ۲ نفر جان خود را از دست دادند.

سرهنگ علیرضا رضایی روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در این خصوص به رسانه‌ها اظهار کرد: ساعت پنج و ۱۰ دقیقه صبح امروز با اعلام مرکز فوریت های پلیسی مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۱۴ محور نهبندان - زاهدان، بلافاصله ماموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: ماموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند یک دستگاه اتوبوس با یک وانت تویوتا حامل سوخت قاچاق برخورد کرده است که بر اثر این حادثه رانندگی خودرو تویوتا حامل سوخت دچار حریق شده و ۲ نفر به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست دادند.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی بیان کرد: علت تصادف برابر نظریه کارشناسان پلیس راه، تغییر مسیر ناگهانی از سوی راننده اتوبوس تشخیص داده شده است.

وی گفت: رانندگان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد اینگونه حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.

تردد خودروهای شوتی حامل سوخت قاچاق با سرعت‌های بالا از معضلات جاده‌های شرق کشور و خراسان جنوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • تصادف خودرو سوخت‌بر در خراسان جنوبی ۲ کشته داشت
  • مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت، به خودرو‌ها آسیب می‌زند
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • مکمل های بهبود کیفیت سوخت، به خودروها آسیب می زند
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت