Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ به خاطر تفاوت اندک قیمت بنزین و گاز، مردم اقبال چندانی به خودروهای گازسوز نشان نمی‌دهند و تولید این خودروها در شرکت‌های خودروساز بسیار افت کرده است. هر چند ایستگاه‌هایی برای خودرو‌های گازسوز در سراسر کشور طراحی و آماده شد و همه هزینه آن نیز از جیب مردم رفت، اما امروز با مشکل جدی مواجه شده‌اند و ارزش آفرینی و سودی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 آمارها از کاهش شدید تولید خودروهای دوگانه سوز در کشور خبر می‌دهند، ایران‌خودرو با تولید ۵ هزار و ۹۹۷ دستگاه از انواع محصولات خود طی ۴ ماهه‌ ابتدای سال ۹۸ گذشت، به تنهایی بار تولید دوگانه سوزها را به دوش می‌کشد. دیگر خودروساز کشور، یعنی سایپا که پیش‌تر با تولید تیبا دوگانه سوز در سایت کاشان در این بخش فعال بود، اما در هیچ تیبای دوگانه سوزی را طی مدت یاد شده در خطوط خود تولید نکرده است.  
سهم ایران خودرو از محصولات دوگانه سوز تا تیرماه سال‌جاری ۱۶هزار و ۸۶۴ دستگاه و سهم سایپا ۳ هزار و ۲۴۶ دستگاه بود. مقایسه آمار تولید سال جاری با سال ۹۷ گویای حرکت منفی ۷۰ درصدی تولید خودروی دوگانه سوز در خطوط تولید دو خودروساز بزرگ کشور است.
بدین ترتیب در شرایطی که سایپا تولید تنها محصول دوگانه سوز خود را در چهار ماهه سال جاری به صفر رسانده، ایران خودرو سه محصول پژو ۴۰۵، سمند و پژو پارس دو‌گانه سوز را تولید می‌کند. در میان این سه محصول، پژو ۴۰۵ تولیدی در سایت ایران خودروی خراسان توانسته ۳/ ۵۸درصد دو‌گانه‌سوز‌های تولیدی تا پایان تیرماه امسال را به خود اختصاص دهد. سایت خراسان ایران خودرو توانسته در مدت یاد‌شده ۳ هزار و ۵۰۱ دستگاه پژوی ۴۰۵ دوگانه‌سوز تولید کند.
دو محصول دیگر ایران خودرو یعنی سمند و پژو پارس به ترتیب ۵/ ۲۴ و ۱/ ۱۷درصد از تولید خودروهای دوگانه سوز را به خود اختصاص داده‌اند.
امیرحسین کاکایی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ درباره کاهش تیراژ دوگانه سوز‌ها می‌گوید: ۷ سال پیش سیاست‌ها در راستای دوگانه سوز کردن خودرو‌ها بود و خودروسازان و قطعه سازان سرمایه‌های خود را به این مسیر آوردند. سرمایه‌های زیادی به این سمت آمد، اما به مرور با ثابت ماندن بهای بنزین، از نظر اقتصادی تولید خودروی گازسوز چندان سودی به همراه نداشت.
کاکایی می‌گوید: در این میان با توجه به قیمت خودرو‌های دوگانه سوز که در بازار گران‌تر از خودرو‌های بنزینی به فروش می‌رود استقبال مردم نیز به مرور کاسته شد ضمن آنکه فضای مفید صندوق عقب خودرو‌ها نیز به کپسول گاز اختصاص پیدا می‌کرد و این موضوع نقطه ضعف این خودرو‌ها محسوب شد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ادامه می‌دهد: رانندگان خودرو‌های دوگانه سوز از توان پایین موتور این خودرو‌ها و عملکرد و کشش آن ناراضی بودند و مردم این خودرو‌ها را نخریدند و تولید آن نیز افت کرد. این اتفاق بر سر خودرو‌های دیزلی نیز آمد و خودرو‌های دیزلی و هیبریدی و برقی نیز با همین مشکل روبرو شدند هر چند این خودرو‌ها آماده فروش در بازار شدند، اما ارزش آفرینی ندارند و مردم برای خرید به این خودرو‌ها توجهی نمی‌کنند. در این میان ایستگاه‌هایی برای خودرو‌های گازسوز در سراسر کشور طراحی و آماده شد و همه هزینه آن نیز از جیب مردم رفت، اما امروز با مشکل جدی مواجه شده‌اند و ارزش آفرینی و سود ندارند.
او می‌گوید: در صورتی که تفاوت قیمت بنزین و گاز زیاد بود، شاید خودرو‌های گازسوز جایی در جاده‌های کشور زیاد بود، اما امروز تفاوت قیمت ۱۰ درصدی چندان فرقی برای انتخاب نوع خودرو ندارد و اگر این تفاوت ۷۰ تا ۸۰ درصد برسد و این تفاوت معنادار شود این خودروها نیز جایی در بین مردم پیدا کنند. برچسب ها: خودرو‌های گازسوز ، بنزین ، گاز

منبع: خرداد

کلیدواژه: خودرو های گازسوز بنزین گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۴۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است

حجت الاسلام حمیدی بر رفع موانع تولید در استان کرمان تاکید کرد و گفت:دستگاه قضائی استان حمایت از بنگاه‌های تولیدی و تحقق شعار سال را تکلیف خود می‌داند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان بیان داشت: نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم اقدام هوشمندانه‌ای از سوی رهبر معظم انقلاب بود که مردم را در فعالیت‌های تولیدی دخیل کردند.

رییس شورای قضایی استان کرمان افزود: مسئولان باید درخصوص مشارکت مردم در تحقق شعار سال اعتماد سازی کنند تاسرمایه‌های خرد و کلان مردم به سمت تولید سوق داده شود در صورتی که زمینه سرمایه گذاری مردم در تولید فراهم نشود، این سرمایه‌ها به سمت بازار‌های دلالی (از جمله طلا و سکه) می‌رود.

وی گفت: هرکجا که مردم پای کار اقتصاد آمدند و سرمایه گذاری کردند شاهد بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم هستیم.

نماینده عالی قوه قضائیه در کرمان اظهار داشت: سرمایه گذاران بخش خصوصی گلایه مندند که مسئولان همکاری نمی‌کنند و برخی قوانین و مقررات دست و پاگیر است و مانع از صادرات یا جهش تولید می‌گردد.

بايد سرمایه مردم به سمت تولید و اشتغال سوق داده شود

او افزود: بایستی مسئولان تدابیری بیاندیشند و آسیب شناسی کنند تا سرمایه مردم به سمت تولید و اشتغال سوق داده شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه تشکیل دادگاه‌های تجاری، مهم و ضروری است و بایستی هرچه سریعتر راه اندازی شود، گفت: آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس است و هنوز تصویب نشده در حالی که لایحه کارشناسی و خوبی است و خیلی از مسائل قضایی و حقوقی بنگاه‌های تولیدی در ان لحاظ شده است.

وی با اشاره به اینکه این لایحه تشکیلات خوبی برای دادگاه‌های تجاری در نظر گرفته، افزود: امیدواریم هر چه سریع‌تر به صحن علنی مجلس برود و تصویب شود تا بشود از فعالان اقتصادی حمایت‌های قانونی صورت بپذیرد.

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است
  • راه اندازی دادگاه‌های تجاری ضروری است/آیین دادرسی تجاری از سال ۹۹ در مجلس تصویب نشده است
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • کارگران ستون فقرات تولید در کشور هستند
  • غافلگیری سایپا برای متقاضیان این خودرو
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • رئیسی هفته آینده به قم سفر می‌کند
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت